Vinteropplevelser i flokken

Fuglemat. Året startet med laging av fuglemat. Vi smeltet delfiafett og blandet i solsikkefrø. Kjedelige melkekartonger ble til de kuleste fuglematerne.

Skøyter på Kompis. Så var tuen kommet til å gå på skøyter på Kompis isbane i byen. Som vanlig var ikke været det beste, så vi hadde banene stort sett for oss selv. Speiderne koste seg på isen og vi fyrte godt i bålpanna – som turistene kom og tok bilde av.

Samenes nasjonaldag ble feiret ved Sukkevann med reisdyrkjøtt, poteter, bacon og champignon som ble stekt i folie. Som tilbehør hadde vi samenes nasjonalbrød Gàhkku. Det var kjempegodt og kunne stekes som pinnebrød.

Sukkerskiver på bål. Heldigvis var den en tirsdag med snø, så da ble det aking ved Golfbanen. Sukkerskiver smakte ekstra godt når de ble stekt på bålet!

Øksemerket. Merker hører med i speideren og er gøy å ta. Det var klart for å forberede veden til et senere speidermøte, så alle hjalp til med kløyving av tørr ved som vi skal bruke før påske. Randi hadde med seg ferske vedkubber, som vi hogde opp og stablet fint på Sukkevann. Får håper alle lar dem være i fred, så vi kan brenne dem selv når de har fått tørket.

Flere bilder finner du her og her.

– Isa

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support