Værmessig langt unna det vi er vant med på en vintertur! :(

Vintertur til Bortelid 2024.

Det ble til slutt en liten gjeng med speidere som deltok på årets vintertur til Bortelid. 12 speidere, 3 rovere, 5 ledere og 2 lederbarn ble vi totalt. Men de som var med hadde igjen en kjempefin tur, selv om det værmessig var langt unna det vi er vant med på en vintertur. Det la likevel ingen demper på humøret på gjengen.

Vi ankom Bortelid ca kl 19 i lett yr/regnvær og gikk opp til leirplassen ved «Bedehushytta» som vi også hadde leid. Vi rigget opp leira, med lavvoer og ovner, i løpet av kvelden, før det ble suppe/varme rundstykker til kvelds.

Lørdag våknet vi til lett regn som heldigvis gikk over til lett yr utover formiddagen, og fra kl 15 ble det oppholds. Vi hadde en flott tur opp til en stor skavl, som det ble gjort forskjellige stunt i fra. Noen med backflipps og saltoer, mens andre syntes det var like spennende å hoppe fra kanten og ned i løssnøen så de nesten forsvant. Så hadde vi lunsj nede ved leirplassen, da det ikke var så stas med lunsj i regnvær ute på tur. 🙂

Etter lunsj ble det aking, skigåing, snøballkrig fra snøborger de hadde bygget, og ellers annen frilek. Det ble servert vafler, stekt fra båltønna, utover ettermiddagen, som Janne hadde hatt med seg. Så gikk det slag i slag med midddag, og kveldsmat før de gikk til ro i teltene ca kl 23. Denne natta sov de svært godt, og de måtte vekkes til frokost kl 0830.

Søndag ble det pakking etter frokost, før vi gikk en tur i slalombakken i lett yr og tåke, før vi hadde avreise kl 1500.

Svært fornøyd gjeng, både speidere, rovere og ledere, etter årets vintertur.

– Sigbjørn

Kort oppsummert også fra Janne: Kjempefin tur, gøye og gode aktiviteter, deilig mat og mye vått tøy. 🙁

 

Du finner flere bilder å glede deg over her og her! (Takk for bilder fra Janne og Sigbjørn.)

Vil du også vite litt om planer og pakkeliste i forkant, finner du det her.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support