«Unntakstilstand» – men hvordan gikk det, Randi?

Et lite tilbakeblikk på arbeidet i småspeiderflokken denne høsten

Som kjent inntok koronaen landet vårt i mars. Om ikke alt i landet vårt da stoppet opp, ble de i alle fall full stopp i speiderarbeidet denne våren. Turer og leirer for sommeren forsvant også.

Skjønt høsten kom. Og «tåka» lettet litt. Det ble igjen mulighet for noe speiderarbeid. Dog med visse begrensninger (se nyhetsoppslag 1. september). Da må vi bare høre med flokk-leder Randi hvordan denne høsten ble.

– Det har jo vært en smule «unntakstilstand» store deler av dette året, Randi. Hvordan har dere løst dette og hvordan har det fungert? Er speiderne fornøyde, tross alt? Enn foreldrene? Og dere ledere?

– Speiderne har vært delt inn i to grupper som har møtt annenhver tirsdag. 17 den ene gangen og 22 den andre tirsdagen. Dette har fungert veldig bra. For oss ledere har vi kunnet ha bedre kontroll og bedre kunnet lære speiderne det vi har hatt på programmet.  Speiderne har sett fornøyd ut, og jeg har fått flere positive tilbakemeldinger fra foreldre som takker oss for fine speidersamlinger, forteller hun. At ingen speidere har gitt opp sluttet i løpet av høsten mener hun klart bekrefter at de har lyktes bra i situasjonen.

– Hvor mange er dere nå i flokken? Dere har nylig tatt opp 18 nye. Hvor mange var det som gikk over i troppen nå i høst?

– Vi har til sammen vært 39 speidere i høst. Med denne delingen, har vi vært flere speidere i høst enn vi pleier. Det er jo positivt. Vi har i løpet av høsten også fått flere på venteliste. 18 fikk speiderskjerf ved opptakelsen, mens 12 ble sendt opp til troppen i høst

– Kan du si litt om aktivitetene nå i høst? Det ble jo ikke så mye ved Speidersenteret siden de større speiderne i troppen måtte prioriteres her siden de er så mange.

– Vi har stort sett holdt oss bak Sukkevannshallen i høst.  Vi har tatt fiskemerke, med å lage fiskeredskap av hermetikkboks. Vi har hatt om bruk av kniv, øks og sag. Vi har lært 4 knuter.

Lært om båltyper og lagd mat på bål. Vi hadde også kveldstur til Kvarodden.

– Noe spesielt som har gledet eller overrasket deg/dere?

Til dette svarer bare Randi at det har vært en veldig fin og positiv gjeng. Åpenbart til glede både for henne og speiderlederne – og for foreldrene vil vi tro. Skjønt kanskje ikke overraskende, tyder det på. Skulle det vært gitt terningkast etter opplevelsene i flokken i denne perioden, hadde det åpenbart blitt en høy skår! Tross alt.

Du kan se flere bilder fra opplevelser i flokken dette året – topptur til Kvarodden, fra oppstartsmøte med de nye, og siste møte med fjorårets flokk (dvs 4. og 5. klasse) – her & her.

– fei

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support