Speidersenteret er 10 år!

«Dette må du ikke gå glipp av”, het det i invitasjonen. Det var åpenbart mange enige i. Både speidere, foreldre og speidervenner. For det var over 100 tilstede ved den offisielle ”pang”-åpningen av NYE speidersenteret tirsdag 24. mai.

Ja, slik het det i invitasjonen til den offisielle åpningen av Speidersenteret 24. mai for 10 år siden. Og det har utvilsomt tjent sin funksjon i disse 10 årene. Ikke minst for speiderne, selvsagt. Men faktisk også for mange andre virksomheter knyttet til menigheten – og for speiderledere i spesielle situasjoner. Ja, også barnehaver i nabolaget vet vi har hatt glede av å kunne samles og leke her. Og det gleder også speidergruppa som har ønsket at det skal være et åpent senter nær sagt for “hvem som helst”.

Dessverre må det likevel her sies at senteret ikke har vært forskånet for en del uønsket bruk. Og tildels hærverk. Derfor sto for en liten tid tilbake et oppslag på denne nettsiden med overskriften “Må Speidersenteret lukkes?!” Og det har altså speidergruppa måttet gjøre noen vurderinger omkring. Hvor konklusjonen på sett og vis går i den retningen. Skjønt så drastisk som det høres ut som, må vi med noen stolthet kunne si det forhåpentlig ikke blir. Vi viser derfor til to illustrasjoner nedenfor som i noen grad viser dette. Som det fremgår er det laget X-kryss i dagens åpne seksjoner og i noen grad kledd igjen tverrveggen, dog med ei låsbar dør. Forøvrig er tanken at det vil bli pleksiglass på innsiden av alle “åpne” vegger. Dessuten skal to seksjoner kunne skyves til side og således blir mer åpne under bruk, slik det er vist på illustrasjonen nederst.

Om du vil lese mer om åpningen av Speidersenteret for 10 år siden, virker forhåpentlig linken til vår gamle nettside her.

– fei