De hellige veiene, samtaleopplegg, opptak av taler og PODCASTER.

Vi er ulike, og det er forskjellige ting som treffer oss. Det er ulike taler som inspirerer oss, og vi trives med ulike former. Jeg kan like å sitte når jeg synger, mens du liker bedre å stå. For noen er det viktig med hva slags alterbilde som henger i kirken, mens andre ikke bryr seg. Noen vil ha det fritt, andre liker best de faste bønnene. Vi blomstrer i ulike omgivelser. I høst skal vi, i gudstjenester og podcaster, tegne opp noen ulike veier til Gud. Jesus er selvfølgelig alltid Veien med stor V, men livet med Gud kan gå langs forskjellige veier. I høst vil vi tegne opp noen ulike veier, så fint vi kan: Omsorgens vei, Sansenes vei, Tradisjonens vei, Enkelhetens vei, Handlingens vei, Følelsenes vei, Stillhetens vei, Tankens vei og Naturens vei. Vi kommer til å tegne opp ni ulike typer, og vi tror og håper at alle både kan kjenne seg igjen i noe av det, men enda viktigere: at vi kan forstå naboen vår litt bedre. Vi vil tale om disse veiene på ni søndager i høst, og til hver av disse søndagene og temaene blir det lagt ut en podcastepisode hvor Unni Westli og Jostein Ørum samtaler videre, om eksempler i Bibelen og kirkehistorien, om mennesker vi har møtt og andre innfall. I tillegg har vi laget et opplegg til bibelgruppene, som egner seg fint til å gå enda dypere i dette.

Vi er inspirert av boken «Sacred Pathways», av Gary Thomas. Herfra har vi også lånt tittelen: De hellige veiene. Skaff deg gjerne den og les.

Samtaleopplegg.
1-9 Sansenes vei

2-9 Enkelhetens vei

3-9 Omsorgens vei

4-9 Tradisjonens vei

5-9 Handlingens vei

Podcasten “Randsoner”:

Du skal ikke begjære din nestes vandring med Gud, og derfor snakker vi i høst om ulike veier å møte Gud langs. Og kanskje vi kan sitte igjen med to innsikter når alle de ni episodene er over: Vi forstår oss selv bedre. Vi forstår de andre bedre.

Ny episode av Randsoner ute! Hva gjør Gud sint? I denne episoden har vi kommet til Handlingens vei, og akkurat dette er kanskje et spørsmål som trigger folk langs denne veien. Vi kaller dem ofte for aktivister. Deres liv i Jesu fotspor leder dem til konfrontasjoner, enten med politisk eller religiøs makt, eller gjengse samfunnsholdninger. Jesus fra Nasaret, Døperen Johannes, Børre Knudsen, William Wilberforce, profeten Elia – de har alle gått foran i å påpeke urettferdighet og skjevhet i samfunnet. De kan ikke la være. Den som finner seg selv langs denne veien tenker kanskje om andre kristne: Hvordan kan de være så rolige? Unni Westli og Jostein Ørum samtaler om hvordan det er å være en aktivist – og hva det kan bety i praksis

Episoden finner du her:

Du finner den også på Spotify og andre steder der du kan finne podcaster.

Taleopptak fra gudstjenestene

12.09.21: Sansenes vei

19.09.21: Enkelhetens vei

03.10.21: Omsorgens vei (vi beklager at det er  svak lyd på denne lydfilen)