På vei inn i et nytt år – med nye muligheter og opplevelser

Men la oss først ta et lite tilbakeblikk på hva småspeiderne i ‘anne’ opplevde sist høst. For opplevelsene blir neppe mindre i 2022!

Vi startet speideråret med å ønske 5. klassingene lykke til i troppen, med popcorn på bål og saft. I tillegg fikk vi være med på overrekkelse av NSF sin æreskniv til Kirsten (se egen sak). Kirsten ble veldig overrasket, da hun trodde vi skulle markere at hun akkurat hadde bursdag.

Så ønsket vi nye speidere i 3. og 4. klasse velkommen til oss i flokken. Også nå ble det popcorn på bålet.

Neste speidermøte var det bli-kjent-aktiviteter så vi skulle bli litt kjent i patruljene. Det var ulike oppgaver vi gjorde rundt speidersenteret, og en av oppgaven var å finne ingredienser til te. Møtet ble avsluttet med servering av hjemmelaget te – og den var i følge mange overraskende god!

 

Så var det endelig lov å brenne bål, så da var vi klare for å komme oss ut i skogen. I Dalen ved Sukkevann lærte speiderne å lage og bruke forskjellige bål.

Topptur må vi ha, og i år gikk den til Ruben (Roksheia). Speiderne var veldig uenige om hvor lang turen var – ble gjettet alt fra noen få kilometer til 3 mil (turen var ca 3,5). Alle gjennomførte med glans – både opp til toppen og ned igjen.

Det er ikke alltid vi husker å ta bilder, så neste møte vi fikk knipset litt, var da vi tok sunn mat merket. Vi lagde skikkelig gode muffins i appelsinskall på bålet.

Så var det kveldskonkurranse på Strømme skole, der både kunnskaper og ferdigheter ble testet. Eggkastning mellom speiderne gikk stort sett bra, men fotografen distraherte, så egget gikk i bakken.
Vi har tatt knutemerket, og alle måtte lage knutetavle med minst 4 knuter. Det var en ivrig gjeng og alle fikk laget tavler.

På speidergudstjenesten ble de fleste nye småspeiderne tatt opp og fikk speiderskjerf (se egen sak). Det var en som ikke kunne denne søndagen, så han fikk speiderskjerf på juleavslutningen ute i skogen.

– Isa

 

 

Flere bilder fra høstens opplevelser finner du her og her