Opplevelser kalles det

Visste du at du kan koke egg i en uthulet sitron? Speiderne vet det! For det var én av oppgavene på posten Primitiv mat under årets Natt-O-Hoi. Og tenk for en opplevelse å rusle rundt i bekmørket uti Randesundsskauen fredagskvelden og natt til lørdag i ei refleksmerket løype sammen med 2-3-4 andre i den faste patruljen. Denne gang med start fra Dolsvåg. Og videre mot Bjørnestad, så via Røyrvannet og Eidsvannet, med dreining mot Dolsveten og samling igjen på post 1 med pølser og varm drikke.

Hvor de 30 speiderne i 6 patruljer fra ‘anne’ + ei patrulje fra Høvåg hadde blitt testet på mange av de faste postene; knuter, førstehjelp, livline, kart og «Kims lek», foruten – som alltid! – «Trygves quiz». For eksempel om Norges nest høyeste fjell? Om 4 «miniputtland» i Europa? Om hvor i Bibelen vi finner «Juleevangeliet»? Eller hvilket pulver som får kakemenn til å heve? Utrolig hva speiderne får kjennskap til!

Så hører det selvsagt med at en viss spenning skal det alltid være, for disse roverne har alltid noe litt skumle greier på gang. Og gjerne med litt lyd og smell. Eller bare litt skummel «pynt» langs løypa. Det hører altså med – men er aldri farlig. – Fremfor alt skal de samme roverne ha en STOR takk for alt det arbeidet de gjør med Natt-O-Hoi med å finne løype, steder for poster, merking med refleks osv. Det er sannelig ikke gjort på fem minutter!

Mon tro om ikke også mange speiderforeldre ville vært stolte – ja, kanskje rørt – over å se alle disse speiderne som har ruslet rundt i bekmørket fra klokka 7 på fredagskvelden, og som ti minutter over midnatt sto i en ring på samlingsplassen, med beskjed om slukte lys, og istemte speiderbønnen. Opplevelser kalles dette!

Så var til og med været på speidernes side. Knapt noen regndrypp. På tross av varslet fra Yr. Skjønt speiderne registrerer knapt været …?

– fei, og noen bilder fra Isa

Du finner flere bilder fra nattens opplevelser her:  Bilder NOH 2022

Og vil du se invitasjonen til årets Natt-O-Hoi, finner du den her: Invitasjon NOH 2022

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support