Ny barnearbeider

Elena Beatriz Mydland er ansatt i en 20 % stilling som barnearbeider i menigheten.   Elena har mastergrad i Religion, etikk og samfunn fra Universitetet i Agder. Ved siden av studiene har hun hatt noen småjobber, bl.a. som støttekontakt. Hun begynte i stillingen som barnearbeider den 4. august, og skal være med i utviklingen av arbeidet for barn i kirka. Konkret skal hun være med som leder både i Barnekirken og Pikeforeningen. Ved siden av den 20 % stillingen vil Elena også være engasjert i annet arbeid i kirken, som f.eks. i Friik og reTRO.
Mange i menigheten kjenner Elena, hun er døpt og konfirmert hos oss, men har nå i noen år vært med i litt andre miljøer og sammenhenger i Kristiansand. Nå gleder vi oss over at hun igjen engasjerer seg i vår menighet. Elena forteller om seg selv:
«Jeg er vokst opp i et kristent hjem på Dolsvåg i Ytre Randesund. Der hadde jeg en trygg og god barndom sammen med far, mor og en bror. Jeg lærte tidlig om Jesus. Foruten mine foreldre har besteforeldrene mine vært store trosforbilder for meg. Bestefar har vært min troshelt siden barndommen. Han har i stor grad preget min tro og mitt gudsbilde. Fra ungdomstiden min på Frikstad Bedehus var ekteparet Anne Kristin og Dagfinn Ingebretsen trosforbilder for meg. De startet og drev ungdomsforeningen Inpuls (tilknyttet Indremisjonsforbundet IMF Sør) som jeg ble en del av. De hadde et stort hjerte for Jesus og ungdom som de åpnet sitt hjem for. Etter hvert ble jeg også med i en bibelgruppe hjemme hos dem Her hadde vi både åndelig og sosialt fellesskap. Det kom til å bety mye for meg og min trosutvikling. Her ble vi sett og møtt med kjærlighet fra både Gud og mennesker. En fredfull atmosfære preget alltid samlingene. Vi fikk undervisning i Guds ord og vi ba sammen. Det var også tid til fellesskap og måltid.
Elena er glad i friluftsliv og fysisk aktivitet. På fritiden driver hun gjerne med fotografering og sykling. «Jeg er også glad i å lese bøker og høre på musikk eller se en god film», sier hun. Ellers er hun opptatt av mangfold og integrering, og hun har engasjert seg i Kristent Interkulturelt Arbeid og i Kirkens internasjonale fellesskap i Domkirken. Hun er selv født i Colombia, men kom til Norge før hun fylte ett år. «Jeg drømmer om å besøke mitt fødeland», sier hun, «men før det ønsker jeg å lære meg litt spansk slik at jeg kan kommunisere med menneskene jeg treffer.»

På spørsmål om hun har et Bibelvers som betyr noe spesielt for henne svarer hun:
«Et bibelvers jeg er glad i står skrevet i Salmenes bok kapittel 37 og vers 5: Legg din vei i Herrens hånd! Stol på Ham, så griper han inn. Dette forteller meg at jeg kan legge mitt liv og min vei i Guds hender og at han vil lede meg. Det gir meg trygghet og en visshet om at han er med meg.»

Vi ønsker Elena velkommen som barnearbeider i menigheten, og oppfordrer til å være med i forbønn for henne og den tjenesten hun skal gjøre her.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support