Noen vårlige flokk-glimt – om kniver, lek og rumpetroll

– Her kommer noen glimt fra de siste speidermøtene i flokken. Siden vi har delt flokken i 2, har vi samme tema på to speidermøter.

Møte før og etter påske tok vi Knivmerket. Vi lærte om knivbruk og alle speiderne lagde en nyttegjenstand. Noen spikket gafler og noen rørepinner og noen smørkniv. Alle fikk laget et redskap de kunne spise nudler med, forteller speiderleder Isa. – Se flere bilder her.

– Det er alltid gøy med merker, så de to neste møtene tok vi Lek-merket. Da var vi på Stømme skole, og vi lekte mange ulike leker. Vi var så opptatt med å leke at vi nesten glemte å ta bilder. – Men noen få finner du her.

Isa forteller at merkene blir delt ut på sommeravslutningen og de kan sys på for eksempel speidergensere og forteller videre fra vårens aktiviteter i småspeiderflokken:

– De to siste møtene har vi hatt Naturkjennskap. Første tirsdagen var det et vannvittig regnvær, så det var og kaldt, en stor kontrast tilneste tirsdags møte. Det var ikke så lett å finne hverken froskeegg, rumpetroll eller mygglarver i regnet, men noe fant vi. Speiderleder Kirsten lærte oss mye om mygg og det som finnes i vannet. Mange hadde med seg rumpetroll hjem.

Men Isa forteller at alle måtte lære hvordan de skulle behandle dem og de fikk med seg et skriv hjem. Det var fascinerende å se hvor mye noen av de som ble fanget forrige tirsdag hadde vokst på en uke. For derette ble de sluppet ut igjen der speiderne fant dem. Og de fant også en flott salamander og vannløpere – som ble satt tilbake der de ble funnet. Et par av speideren fikk sågar et nært møte med et rådyr. – Se flere bilder her.

Det er ikke rart at slagordet for speiderne i ‘anne’ er at «eventyrene er der ute»!