Noen hailaits fra opplevelser i flokken denne våren

Årets 2. speidermøte var tur på Vardåstoppen. Oppmøte var på Haumyrheia skole, og så gikk vi over toppen og Bliksheia til utkikkspunktet på Vardåstoppen. Her ventet bålene på oss, så vi kunne grille brødskiver med smør ogsukker – nam, nam! Siden vi ikke rakk å gå tilbake til Haumyrheia, ble vi hentet på Vardåsen skole.

Neste møte var det laging av fakkelbokser og tennbrikketter som stod for tur. Det ble laget både for å ha til gaver og til eget bruk.

Fakkkelboksene tok vi med oss på golfbanen når vi skulle ha stjernekveld. Uheldigvis var det overskyet og ingen stjerner, så da brukte vi fakkelboksene til å lage stjernebilder.

Den 4. speiderloven lyder: En speider er en god venn. Og vennskap er et av våre programområder. Så på kjærlighetsdagen 14. februar stod vennskap og blant annet laging av vennskapsarmbånd på programmet.

Mat på bål er alltid godt og mye godt kan lages på bål. Lapper på boks smaker utrolig godt, spesielt ute i skogen.

Det er ikke alltid vi husker å ta bilder, og når vi hadde om naturkjennskap ble vi så opptatt av postene at vi glemte det helt.

Etter å ha lært litt om både dyr i skogen og fugler, var det tid for å lage fuglekasser. Vi var så heldige at vi fikk materialene ferdig kappet, så da var det bare å samarbeide for å spikre dem sammen. Når kassen ble ferdige, ble de dekorert etter alle

kunstens regler – heldige fulger som kan få så fine hjem.

På siste møte før påske, hadde påskeharen vært på besøk med en «rebus». Speiderne fikk hint om hvor påskeharen hadde gjemt lapper, og det var stort engasjement for å finne alle lappene så vi kunne finne premien – et stort påskeegg fylt med popcorn. Etter å hengt alle de flotte fuglekassene opp i trærne rundt speidersenteret, var det klart for popcorn på stormkjøkken – og det var populært. Mange hender stod klare for å forsyne seg – og dette popcornet smakte ekstra godt.

Anbefaler at dere tar en tur og ser på alle de fine fuglekassene som henger i trærne rundt speidersenteret. Hvor mange kan du finne?

– Isa

Se mange flere bilder fra våren i flokken her og her.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support