– Ja, jeg lover etter beste evne …

Og slik lød det etter tur for alle de 20 nye speiderne som var klare for opptagelse i småspeiderflokken sist søndag. Når de fremførte sitt speiderløfte etter spørsmål fra flokkleder Randi: «Lover du etter beste evne … og leve etter speiderloven?» Og de etter fremført speiderløfte fikk utdelt sitt speidersjerf og høytidelig tatt opp i 2. Kristiansand FSK speidergruppe. Det syntes å være mange glade og stolt foreldre og antakelig besteforeldre i kirkesalen da. Med en viss aktivitet på mobilkamera. Høyst forståelig.

Da var det også på sin plass at gruppeleder Harald dro i gang speiderropet Oggy, oggy, oggy – som hyllest til de nyopptatte – og tydelig tilsvar fra øvrige speidere. Da var det speiderglede i kirkesalen!

Ellers var alt som det skulle være. Med innmarsj av speidere under preludiet. Det var flaggsangen, Fold deg ut, vårt frihetsmerke, fagre norske flagg. Og speiderne hilste flagget. Etter nådehilsen og velkomst, fikk vi fra gruppeleder Harald lytte til årets fredshilsen som fulgte med fredslyset fra Betlehem som sendes til speidergrupper landet rundt. Derette tenning av første lyset i adventskransen.

Flott var det også at speiderne ved denne gudstjenesten ønsket å ta opp en gave til Blå Kors gode chatte-kanal på SnakkOmMobbing.no. Dessverre fins det mange barn og unge «der ute» som har vonde opplevelser med mobbing. Håpet er stadig at dette skal ikke finnes i speideren!

Vi fikk også høre tidligere ungdomspastor Andreas Holvik berette om både en lite vellykket fotballkariere og litt traurige opplevelser på speiderleir. Men hvor også han fikk møte gode ledere. Og han fikk berette om han som kom ridende på et stakkars esel, slett ikke en hest, og aldeles ikke i en Ferrari eller Lamborghini. Men som åpenbart har betydd mye for mange. Og gjør det fortsatt.

Som seg hør og bør ble speiderbønnen mot avslutningen sunget med klare speiderstemmer. Og deretter bar det i full fart mot Speidersenteret med kirkesaft og -kaffe og mange gode kaker. Med god varme på bålplassen. Og mang en god prat.

– fei