Ja, jeg lover etter beste evne …

Like høytidelig som alltid. Med foreldre og kanskje besteforeldre i kirkesalen. Med stolthet – og kanskje en liten tåre i øyekroken? Når 7 ny småspeidere etter tur fremsa sitt

speiderløfte og ble tatt opp i 2. Kristiansand FSK speidergruppe ved den faste speidergudstjenesten 1. søndag i advent. Hva var da mer på sin plass enn at gruppeleder Harald etterpå utfordret alle øvrige speidere og ledere som var til stede med sitt Oggy, oggy, oggy – og fikk begeistret tilsvar tilbake. Som en velkomst og hyllest til de nye speiderne!

Gruppelederen presenterte også årets fredslys med tilhørende fredshilsen. Fredslyset fra Betlehem som hvert år blir spredt rundt i hele verden for å minne om samholdet og fellesskapet mellom mennesker, både enkeltmennesker, folkegrupper og nasjoner, og som et uttrykk for bønner, drømmer og ønsker om fred på jorden. Og høyst relevant for speidere hvor det i speiderloven fortsatt heter: «En speider arbeider for fred og forståelse mellom mennesker».

Ellers var det som sedvanlig høytidelig innmarsj av speiderne, det var flaggsangen Fold deg ut, vårt frihetsmerke, vakre norske flagg – og speiderne hilste flagget. Fint er det også at speiderne gjennom sørndagens kollekt også dette året ville være med å støtte et dessverre viktig arbeid Blå Kors driver gjennom sin chatte-kanal SnakkOmMobbing.no.

Når så den tidliger speideren fra maaaaaange år tilbake som hun sa, pastor Unni, fikk formidle et håp og en forventning til alle i kirka denne søndagen, var det deretter bare å sette kursen mot kirkesaft og -kaffe med et rikt kakeutvalg på det flotte

Speidersenteret. Og denne søndagen var det i alle fall godt at det var bål og varme fra grua. Og mang en trivelig prat ble det utvilsomt.

Flere bilder fra årets speidergudstjeneste finner du her.

Og vil du lese mer om fredslyset, finner du det her:  https://speiding.no/arrangementer/fredslyset-2023

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support