Hva sier du nå, gruppeleder?

Og han svarer enkelt med tomlene. Én tommel opp, for mye blir enklere, mener han. Om bare ikke det stenges igjen. I alle fall kan speiderne nå møtes ute – uten begrensninger.

Så så det som om troppens årlige vintertur til Hovden måtte kanseleres. Men tommelen opp også her, for nå blir det i alle fall en ski- og telttur til Bortelid 4.-6. mars. Litt rimeligere økonomisk – nå som tommelen klart må vendes ned fordi den vanlige hønsegjødselaksjonen også i år må utgå. Det ble for vågalt å gamble ved å kjøpe inn stabler med hønsegjødsel som vi kanskje ikke fikk mulighet for å selge fordi det kom nye korona-innstramminger. Dermed forsvinner en viktig inntektskilde for speidergruppa, som dessverre kan gi seg utslag på aktiviteten.

Skjønt kanskje en forsiktig tommel opp for regjeringen med et håp om mulighet for å søke kompensasjon for uteblitte inntekter slik det var i fjor (hvor ‘anne’ fikk tett på 19.000 kr) og kanskje aktuelt å søke om strømstøtte som nå er lovet til lag og foreninger? Litt økonomisk hjelp, tross alt.

Og speidere er jo optimister, så det ser ikke helt mørkt ut. Fine opplevelser ute blir det sikkert også denne våren.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support