Flere glimt fra våropplevelser i FLOKKEN

Etter å ha laget fine humle-og biehus (se oppslag 30. mars!), måtte vi ta gartnermerket så biene og humlene får mat. Alle hadde med melkekartonger som ble malt og pyntet, så de ble fine potteskjulere. Speiderne fylte små potter med jord, og valgfrie frø. Det ble også delt ut små tomatplanter til de som ville ha.

Etter å ha lært om kart og kompass, og funnet poster fra Dvergsnes skole og inn langs Fidjekilen, var det tid for opptagelse. Speiderne stod fint i ring mens speiderløftet ble avlagt og han fikk speiderskjerf rundt halsen.

Vi har også lært om trafikkregler, og hatt sykkelløype rundt Strømme skole.

Og så har vi hatt skattejakt på Sukkevann. Kirsten hadde tatt bilder fra ulike steder fra starten av frisbeegolfløypa og inn i Dalen. Vi ledere trodde speiderne ville bruke lang tid på å finne stedene og nøklene, men der tok vi feil. Det tok ikke lang tid før alle nøklene var funnet og den tunge skattekista kunne åpnes. og hva skjulte den – jo en stor vannmelon. Og den forsvant fortere enn lederne kunne dele den opp.

Siden det i år endelig skulle være SMUL-konkurranse (SMUL=småspeidere og ulvunger) måtte vi øve litt på speiderkunnskapene. Vi skulle også på leir, så sekken måtte vi lære å pakke.

Vi hadde en flott avslutningstur til Randøya, med grilling, lek og omvisning i fjellet. Premien for flest fremmøter var i år en flott turmatboks, som den gutten og jenta som hadde flest fremmøter fikk. Båten vår Panama fraktet oss trygt frem og tilbake til Kongshavn.

Og som vanlig; flere bilder finner du HER og HER

– Isa

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support