Få med deg noen glimt inn i opplevelsene for småspeiderne denne høsten

Speiderhøsten startet med popcorn på bål (poppes i folie) og hjemmelaget te. Teen ble veldig god, men for noen tok det lang tid før popcornet poppet. Vi plukket spiselige blader og bær rundt speidersenteret (alt ble sjekket før de havnet i gryta!)

For å bli litt bedre kjent i patruljene, hadde vi et møte der vi måtte samarbeide og leke sammen.

Vi har også tatt motivasjonsmerket søppelplukking. Vi møttes på Speidersenteret og patruljene tok hver sitt område. Det var mye søppel, så vi rakk ikke plukke alt. Fem store søppelsekker ble fjernet fra området!

I speideren bruker vi ofte kniv, øks og sag, og da er det viktig å kunne reglene for bruk.

Årets tur gikk til Selåsen, og ble avsluttet med leking i den flotte skolegården på Kringsjå skole. Takk til dere som går på Kringsjå for at dere viste veien.

Merker er gøy, så bålmerket har vi også tatt. På første møte lærte vi om forskjellige typer bål, og vi laget både stjernebål, pagode og pyramide på trygge bålsteder.
Neste møte måtte vi bruke kunnskapen, så da var det grillspyd med brød, pølse og ost, og Marie-mallows til dessert.

Troppen pleier å ha ansvar for et møte på høsten, og denne gangen var det førstehjelp, knuter, kims lek, bål og konkurranse som stod på programmet. Takk til vandrerne for at vi fikk være med.

Å planlegge å lære knuter ute i skogen i november, ble en mørk tur. Heldigvis ble været bedre enn ventet, så vi ble ikke så våte. Hodelykter er fint å ha når det regner og er mørkt, og en skal lære ny kunnskap.

Kunstnermerket var gøy. Det ble mange fine historier, flotte fyrstikkesker og julekort. Vår kjære flokkleder Randi hadde bursdag, så dette måtte vi markere med kake, saft og sang!

NB! Alle merkene vi tar i løpet høsten deles ut på juleavslutningen 6. desember.

– Isa

Du finner mange flere bilder fra høstens opplevelser her og her.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support