Endelig på vintertur!

Endelig kunne vi dra på vintertur igjen!!! Men i år prøvde vi oss på noe nytt. Tidligere har vi reist til Hovden eller Bjørnevann, men i år valgte vi for førstegang Bortelid! Speiderne tok fellesbuss fra Søm Kirke, og etter to timer ankom de Bortelid.

Leirplassen var rett ved «Bedehushytta på Berge», og der kom vi til en ferdig preppa leirplass, så stor takk til tråkke-/løypemaskinen! Roverne kom opp før speiderne, så de satt opp alle lavvoene før kveldsmørket og speiderne kom?. Speiderne innlosjerte seg patruljevis i teltene, og fikk god fyr i ovnene før natta. Kveldsmat var Rett-i-koppen, litt sent ble det, men humøret var på topp allikevel?. Det gikk fyringsvakter jevnt gjennom hele natta, men på dagtid stod speiderne ansvarlig for å holde fyr i ovnene. Og det klarte de med glans!

Alle måltider ble selvsagt servert utendørs, og det smakte fortreffelig! Det ble servert alt fra brød og pålegg, til varmmat som toast, burger og pølser … Lørdag gikk alle på langrennstur fra leirplassen og opp til en gapahuk, hvor vi spiste nista vår, før vi rant tilbake til teltene. På toppen var det masse lek og morro i snøen! Søndagen gikk halvparten av gjengen i slalombakken, mens resten var igjen på leirområdet og enten hjalp til med pakking og nedrigg, eller koste seg på ski/akebrett. Vi har alle hatt det fint og kost oss ute i minusgradene og i finværet!

Takk for en minnerik og flott tur, alle speidere!!!

– Janne

Flere bilder fra vinterturen finner du her og her. Og dessuten en liten videosnutt!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support