En liten vårrapport fra FLOKKEN

I Kristiansand er vi så heldige at vi har isbanen Kompis midt på Torvet om vinteren. Og den må vi benytte oss av. Skøyter er alltid gøy. Så på speidermøte i januar var det speidertreff på isen – 3 speidergrupper møttes uavhengig av hverandre. Vi i 2. Kristiansand FSK var i midten med fyr i bålpanna, så hadde vi 1.Høvåg speidergruppe på den ene siden og Songdalen FSK speidergruppe på den andre siden. Det var fine forhold på isen, og parken var fremdeles pyntet med lys.

Så var det førstehjelp på Strømme skole – begynnelsen på førstehjelpsmerket. På førstehjelp stoppet vi blødning og bandasjerte. Lærte om epilepsi og diabetes samt nødnummerene. Det ble bårebæring og opplæring i frie luftveier og stabilt sideleie. Vi hadde flere forskjellige poster, og speiderne gikk fra post til post. Ble ingen bilder, da fotografen spilte bæbusangen på mobilen – og gikk tom for strøm.

Som speidere trives vi i skogen, så når vi skulle lære om dyrespor og merker i naturen, var Sukkevann det perfekte sted. På vei inn fant vi kongler som dyr hadde spist på. I dalen testet vi kunnskaper om fugler, dyr og natur – imponerende hvor mye speiderne kan. Vi fulgte blåløypa tilbake til Sukkevannshallen, og underveis telte vi hjerter på trærne – det var over 20 hjerter fra Dalen og ut. (Skal du vite nøyaktig antall, må du gå turen selv.)

Også i år satset vi på å få snø når vi skulle ake – men den kom 3 dager for seint. Så da ble aketur byttet ut med tur inn til Askeladden barnehages lavvo. Her spikket vi grillpinner som vi kunne steke kneipskiver på . Og en kjedelig skive kneip ble snart forvandlet til de beste sukkerskiver. Noe måtte vi kose oss med når regnet høljet ned. Vi lærte også litt om stjernene, men så ikke en eneste en på himmelen.

For en fantastisk kveld vi hadde på tirsdag 1. mars i Dalen ved Sukkevann. Etter en regnfull tirsdag før vinterferien, fikk vi en stjerneklar og flott kveld. Flere fant stjernebildene vi hadde snakket om på himmelen. Tema for møte var primitiv mat, og en typisk speiderrett som hører inn her er Pinnebrød. Alle speiderne spikket klar sin egen pinne, og det ble pinnebrød med ost og skinke, med syltetøy og kanelsnurrer. Til pinnebrød kan en bruke alt slags tilbehør – bare fantasien setter grenser. Tvinn en tynn pølse rundt en oppvarmet barkfri kvist, og stek over glørne – NAM!

Oppskriften vi brukte kommer her:
– ca 8 dl hvetemel (bland ev i grovt mel)
– 2,5 ts bakepulver
– litt salt
– ca 3-3,5 dl vann
– 3 ss olje
Alt blandes sammen til en deig som er god å jobbe med, og kan tas med i en pose på tur.

– Isa

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support