En kjempefin vintertur til Bortelid 3. – 5. mars

Første helga i mars -23 hadde vi årets fineste vintertur til Bortelid. 27 forventningsfulle speidere, 2 rovere og 6 ledere reiste fredag ettermiddag opp til Bortelid for å tilbringe helga i telt og oppleve vinteren på sitt beste. Som i fjor laget vi et fint leirområde ved Bedehushytta på Berge. Speiderne/roverne gjorde en god jobb med å få opp telt og ovner i det som etter hvert ble en veldig vindfull kveld og natt. Det måtte masse snø og vann som frøs til is til oppå teltdukene for at teltene ikke skulle blåse av sted!

Lørdag morgen våknet vi til nydelig solskinn, noen minugrader og en fornøyd gjeng speidere som på tross av vinden hadde sovet ganske godt i teltene. De ivrigste var allerede oppe kl 07.30 og tok seg en liten skitur i området. Etter frokost uten i sola med ostesmørbrød på grillen, pakket vi sekkene og dro alle mann alle på skitur. Vi tok trekket i alpinbakken opp til toppen, gikk innover fjellet og rant ned Slottedalen. Underveis hadde vi en lang rast hvor niste med varm drikke ble inntatt og ulike aktiviteter ble satt i gang av speiderene. Noen hadde hoppkonkurranse, andre akte på spader, noen laget lounge og huler i snøen og andre krøp i huler i fjellet. Hjemturen ned Slottedalen bød på litt knall og fall pga skarpt føre, men alle kom seg helskinnet ned. Da vi kom tilbake i leiren ble bålpanna fyrt opp og kokken Terje sørget for nydelige hamburgere til middag. Lørdagskvelden ble delvis tilbrakt i hytta med kortspill og avslapping for at alle skulle få litt ekstra varme i seg før natta.

Søndag morgen våknet vi igjen til strålende sol, nå med litt mer vind i flagg og banner. Natta var noe kaldere enn den forrige, men speiderne hadde sovet godt og vært varme takket være rovere/ledere som gjennom natta sørget for fyr i teltovnene. Etter at frokosten var inntatt rundt bålpanna var det tid for pakking av eget- og fellesutstyr. En gjeng speidere reiste til slalombakken for å stå på slalom og de andre ble igjen for å rydde ned leiren og leke i leirområdet. Snøen som ble lagt rundt teltene på fredag var frosset til is og det ble en liten utfordring å få løs teltedukene. Da alt av fellesutstyret var pakket og fraktet på scooter ned til parkeringsplassen hadde vi siste måltid med pølser i brød før vi reiste hjemover.

Vi var alle enige om at det hadde vært en kjempefin tur med en gjeng flotte speidere/rovere og ledere! 🙂

– Karoline ( speiderleder)

Du finner flere flotte bilder her og her (- takk for bilder fra Karoline og Kristian)