En helt vanlig kveld på Speidersenteret

Vi bare ruslet innom. En helt vanlig tirsdag. Det viste seg at på kveldens program sto det kveldskonkurranse. Etter et raskt fremmøte og speiderhilsen overfor de to lett avslappede speiderlederne, Jarand og Markus, fikk patruljene utdelt sine oppgaver. Da var det bare å finne et passende sted rundt om på Speidersenteret å slå seg ned med nærmere grublinger for å finne svarene. Om kompass og kompasskurser. «Hvor høyt over havet ligger hytta på Haveid?» Eller «hvor langt er det i luftlinje fra kiosken på Tangen til Rimi på Dvergsnes?» Eller hva er de «viktigste tingene når man kommer først til et ulykkessted på bilvei?» Og selvsagt var knuter med. Hvor det skulle laget kryss-surring og vinkelsurring – med ekstra poeng for samarbeid i patruljen. (Se nærmere detaljer om oppgavene i vedlagte oversikt.)

Da var det kanskje en liten test i forkant av den tilstundende Patrulje- og kretsbannerkonkurransen på Hove leir 28.-30. april (i ‘anne’ ofte omtalt som Reg-pat-konken 🙂 )? Hvor det med god innsats er mulig å kvalifisere seg til NM i speiding … Jo, da speidergruppa vår har deltatt der tidligere, så det er mulig. (Og, ja – også i år ble det suksess! Rev-patruljen fikk 2. plass i Sørlandet krets, og totalt en 3. plass. Så nå bærer det til NM i speiding 9.-11. juni i Levanger.))

Ved et lite innblikk på speiderbrakka viste det seg sannelig at roverne og denne gang kun Jan fra baktroppen, var i ferd med å avslutte det nødvendige oppgraderingsprosjektet her. Med helt nytt golv, for fukt hadde trengt inn og ødelagt det som var. Hva skulle ‘anne’ gjort uten villige og ivrige rovere og baktropp?!

Sånn kan det for eksempel være en helt vanlig tirsdagskveld på Speidersenteret. Med litt fred og ro i «sekretariatet» med Sigbjørn og Terje, mens Jarand og Markus synes tydeligvis det ikke er så ille å være speiderleder …? 🙂