Da tok også speiderlederne en velfortjent pause. Med en spesiell ære og takk til tre av dem.

Det ble en overraskende høytidelighet på speiderledernes årvisse sommeravslutning på Randøya i år. For gruppeleder Harald hadde gleden av å overrekke Norges speiderforbunds æreskniv til Janne Lindal Paulsen, Kristin Ilebekk Olsen og Thom Lauritsen for trofast speiderlederarbeid gjennom mange år.

Etter å ha blitt møtt med kaffe og sjokolade på kaia i Kongshavn ble de vel 20 speiderlederne fraktet med speiderbåten Panama, som vanlig med baktropp-Kai ved roret, ut til Randøya og speiderbrakka der. Videre var det som det pleier. En rusletur på nyklipte stier/veier på vakre Randøya som speidergruppa ‘anne’ i høyeste grad bidrar til å gjør vakker. Og i høyeste grad anført av baktropp-Kai (som tidligere behørig omtalt i Fevennen!)

På vandringen ble det også en nærmere beskuelse av den tidligere fyrlykta på Stokkens nordside som nå speiderne har fått overta og plassert like ved hytta. Les mer om denne historien her.

Deretter var det reker og blaudis – med en stor Takk for innsatsen til alle speiderlederne for nok et gjennomført speiderår. Med sedvanlig hyllest og jubel fra øvrige speiderledere til de tre som fikk NSFs æreskniv. To av dem startet sågar sin speiderkarriere i «fordums tid» nettopp i ‘anne’. Mon tro om foreldre og menighet virkelig forstår hvilken innsats disse lederne gjør blant unge speidere tirsdag etter tirsdag, uke etter uke?

Eneste skår i gleden i år er mangelen på en speiderleir å se fram til i løpet av sommeren. For koronaen tok den. Dessverre. Men til neste år …

Se flere bilder fra vandringen og feiringen på Randøya her.

– fei

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support