– Den beste og gøyeste Natt-o-hoi :)

Ja, det var det noen som sa: «Den beste og gøyeste Natt-o-hoi de hadde vært på!» Rett nok med -8 grader. Men stille og klart og måneskinn over Randøya hvor Natt-o-hoi var lagt i år. Sågar med litt nordlys. Slett ikke regn og vind som ikke er helt uvanlig for denne turopplevelsen rett før advent. Når speiderpatruljene rusler rundt i den refleksmerkede løypa mot nattestid med en del utfordringer på postene de skal innom. For eksempel på post 2 som var en samarbeidspost. Patruljene skulle sammen frakte en kano, (med respekt) forbi tre utfordrende hindrer, og på tid…!

– Det var kjempegøy å se på samarbeidet, og å høre hvordan speiderne snakket sammen og samarbeidet for å komme

til mål, forteller en av lederne som satt på denne posten.

Ellers var det meste som vanlig på postene; primitiv mat skulle komponeres, det var selvsagt førstehjelp, det var Kims lek og om måleenheter og kompassretninger. Litt skumlerier var det like selvsagt underveis i løypa, men alt gikk bra.

Som alltid var det avslutning på samlingsplassen med pølser og varmt å drikke. Og en stor, stor takk til roverne som nok en gang hadde laget til dette flotte arrangementet! Med opplevelser som er der ute. Også i nattemørket. Det var antakelig noen speidere som etter transporten i båt til Kongshavn og videre hjemtransport med lederne syntes det var deilig å legge seg i den varme senga hjemme …?

Nytt av året var imidlertid muligheten til overnatting i brakkene for de som ønsket dette. Så etter at Panama ble fullastet med ca halvparten av speiderne (og postmannskapet) og reiste til fastlandet igjen, var den andre speidegjengen med 14 speidere klar for «patrulje-tur». De hadde fått hvert sitt rom på hytta, og koste seg inne i varmen til langt på natt … Deilig og frisk ny morgen, før hjemreise med Panama kl 10 på lørdagen. Nok en opplevelse. 🙂

Flere bilder fra nattens opplevelser finner du her: Bilder1 NOH 2023 og Bilder2 NOH 2023
Invitasjonen med litt mer informasjon til årets Natt-o-hoi finner du her: Invitasjon NOH 2023

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support