"Ingen grunn til å klage, vi er på vinnerlaget"

"Ingen grunn til å klage, vi er på vinnerlaget", synger Mini-Frimix i Randesund Frikirke.
De vifter heftig med cheerleader-dusker som de har laget selv.
Det er søndag, morsdag og første opptreden for de aller minste korbarna i kirka.

Alle er under skolealder og de går i det nyoppstartede Mini-Frimix, dirigert av Hildegunn Strømme (27). Det har lenge vært kor for barn i Randesund Frikirke.  Frimix har vært et familiekor for store og små, men av og til kan det være greit med forandringer. Nå er familiekoret blitt til et barnekor. Det er delt i to grupper, over og under skolealder. De aller minste kommer til kirka på onsdager fra 17.30-18.30.

Det er i snitt 20-25 barn, foreldre og noen småsøsken som kommer til Mini-Frimix, forteller Hildegunn. Øvelsene er lagt opp med både sang og rytmeinstrumenter, kreative aktiviteter, leker til musikk og en liten matbit til slutt. De små  klarer ikke å holde fokus så lenge, så det er viktig med flere poster på programmet.

"Fader Abraham har fire sønner, fire sønner...". Armer og bein går i alle retninger på Mini-Frimix sin øvelse. Hildegunn, som selv er mamma til Mathilde (snart 3) og Johan (9 mnd), veiver med armene. De små konsentrerer seg dypt. Noen får låne rytme-egg, noen spiller tromme, noen løper runder på gulvet. Når de kommer får de klistremerker og de får henge navnet sitt opp på en plakat. Det er stas! Etter å ha sunget lenge og vel, får alle hver sin bolle i handa og til slutt holder alle hverandre i hendene og synger  takk-for-i-dag-sang. Adele (3) synes koret er så moro, at når mamma neste morgen sier at de skal i barnehagen, protesterer hun vilt og sier: "Nei, mamma, jeg vil på koret!"