Gå derfor ut - men vi ble inne

Det er mulig det ikke var en  sammenheng. Temaet for den siste familiegudstjenesten før sommeren var nemlig «Gå derfor ut» - og da passet det vel at forsamlingen etterpå var invitert til kirkekaffe ute i  hagen til familien Johannessen i Tveit. Ta med egen mat - det er mulighet for å grille. Ta også med stol, og badetøy hvis du vil bade i elva!, het det i invitasjonen.
    Men som du ser hva de sier, de to gudstjenestelederne, Maria og Sofie, menigheten gikk ikke ut denne søndagen. Og forklaringen var altså enkel.
    Likevel kom menigheten på en måte ut. Vi ble minnet om misjonsbefalingen Jesus en gang ga sine disipler, om å gå ut. Og vi ble denne søndagen minnet om at vi har noen som helt tydelig har gått ut. Til Syria, til Uganda, til Ecuador, til Japan og flere andre land hvor menigheten vår har eller har hatt noen vi kjenner.
    Ellers var det som det gjerne må være når det er familiegudstjeneste, Randesund preSoulChildren bidro med jublende sang. Forsangerne var høyst ungdommelige; Mari, Hanne, Ida Linn og Vilde. Ja, også bandet var mer ungdommelig enn vanlig, med Lasse på gitar og Peter på slagverk.
    Om det blir en fast post heretter på gudstjenester i Randesund Frikirke, ble ikke klart uttalt. Men gudstjenesten ble i alle fall avsluttet med en test på hvor mye forsamlingen hadde fått med seg av talen via nettverktøyet Kahoot.it. Det virket som om lederskapet var fornøyd ...?
    Så ble det altså kirkekaffe inne denne søndagen i den flotte nyoppussede Salongen og Spiseriet i underetasjen. Med høytidelig takk og gaveoverrekkelse til noen som nå slutter som ledere i Skattkammeret: Torgeir, Frode og ikke minst Lisbeth som har vært med veeeeldig lenge. (En takk også til Britt som ikke var til stede.)
    At også stolleken måtte prøves ut noen ganger, er bare som det bør være når det er slutt på Skattkammeret for sommeren.

Flere bilder fra den flotte familiegudstjenesten finner du her.