Global måned – november

Global måned mot moderne slaveri – hva er det?

Moderne slaver brukes ofte som et samlebegrep om grov utnyttelse av mennesker i sårbare situasjoner til egen fortjeneste og uten at ofrene har mulighet til å unngå utnyttelsen. Det kan f.eks. handle om

• Tvangsarbeid
  • Tvungen krigstjeneste
  • Tvangsekteskap og barneekteskap
  • Tvangsprostitusjon
  • Gjeldsslaveri

Visste du at det er over 40 millioner mennesker som lever i slaveri i verden i dag? Og at en av fire slaver er barn? Og visste du at noen av disse lever i Norge? Kanskje noen av de du treffer ute på gata, i butikken, i vaskehallen eller på byggeplassen ikke er her fordi de ønsker det, men fordi noen tvinger dem.

Det er vanskelig å forstå – og fakta er at vi ser det ikke før vi tror det……

Norges kristne råd har oppfordret alle menigheter til å arrangere global uke den 8-14. november 2020, med fokus på moderne slaveri. Vi har i stedet valgt å ha en global måned med samme tematikk. Det innebærer at vi på flere av våre arrangementer og aktiviteter, både for barn, unge og voksne, vil ha søkelys på denne tematikken, lære mer om hva som foregår og hva vi kan bidra med for å sette mennesker fri.