Speideren

Er du klar for høsten 2018?

  • Troppen starter tirsdag ??? (Kommer!)  - Program finner du her. (Kommer!)
  • Flokken starter tirsdag 28. august (Nye speidere starter tirsdag 4. september) - Program finner du her. (Kommer!)

 

 Speiderleir uten leirbål,  går det an, spør du gjerne? Og det gikk an. Med bålforbud måtte det bare til litt kreativ tenking til. Så selvsagt var det leirbål – på et vis. Og vellykket leir ble de i alle fall. Bare les rapporten fra speiderleder Isa nedenfor:

Det er grunn for å flagge!

 - Vi kommer selvsagt tilbake med mer info om denne gleden etter hvert!

SMUL-konkurransen 2018 i Baneheia

I flokken skjer det stadig noe ...

Her har du en liten beretning fra liv og nylige hendelser i flokken:
    Merker er gøy, og nylig stod førstehjelpsmerket for tur.  Vi hadde rundløype med 6 forskjellige oppgaver, hvor speiderne blant annet måtte vise hvordan man stanser og forbinder en blødnng, hvordan man kan kjenne igjen og behandle brannskader og gnagsår, forebygge frostskader og nedkjøling, førstehjelpsutstyr og en liten førstehjelpsøvelse der de måtte sørge for frie luftveier og legge pasienten i sideleie og ringe 113. I tillegg lærte vi å lage båre av klær og tepper. - Se bilder her.

Kretsbanner-konkurransen 2018 - Patruljekonkurranse - Reg-pat-konken

Kjært barn har mange navn. Og i overskriften har du forskjellige varianter av den årlige kvalifiseringskonkurransen til NM i speiding som nylig ble avholdt i Grimstad, nærmere bestemt helga 14.-15. april. Det var 3 patruljer fra 'anne' som dro østover for å konkurrere med 44 andre patruljer fra NSF-kretsene Sørlandet og Aust-Agder, foruten Agder KFUK-KFUM-speidere. Dessverre havnet ikke noen av 'anne's patruljer blant de 4 beste i Sørlandet krets, så det blir ikke noen NM-tur for noen av 'anne's patruljer i år.

Det kan’ke bli bedre!

Alle speiderne med sine foreldre har nok  en gang gjort en kjempejobb for et grønnere Randesund. Nesten 1000 sekker med fin naturbasert hønsegjødsel – som seg hør og bør når det gjelder speiderne – er nå levert på trappa til mange, mange haveeiere på Hånes, Søm, Korsvik, Odderhei, Dvergsnes og Tømmerstøområdet. Om ikke det blir grønt i haven din i år, kan du ikke klage på speiderne!
    Derfor bare en stor takk også i år til de mange haveeierne som kjøper dennne gjødsla. Enten det var via cash, via Vipps eller via bankgiro i etterkant. Selvfølgelig trenger dere den, men dere skal vite at dere gir et flott bidrag også til det viktige barne- og ungdomsarbeidet som drives i 2. Kristiansand FSK speidergruppe. Med over 100 speidere fra 3. klasse til opp i videregående skole som samles til vanlig hver tirsdag ved det flotte Speidersenteret på Strømme. God hjulpet av 10-15 ivrige ledere. Velkommen på visitt en tirsdag og få en opplevelse!

Våren kommer ...

Syndicate content