Speideren

Er du klar for oppstart - høsten 2019?

  • Troppen starter tirsdag 27. august - Program finner du HER! (Kommer!)
  • Flokken starter tirsdag 3. september - Program finner du HER! (Kommer!)

 

Sommeropplevelser i speideren

120 speidere på pinseleir 2019

Mer sommeravslutning

Så var det tid for sommeravslutning i  småspeiderflokken. Tirsdag 4. mai satte vi kurs for Randøya. Tommy kjørte oss til og fra med Panama. Som vanlig gikk 3. klasse fra dampskipsbrygga og bort til brakka, mens 4. klasse kjørte gjennom Skippergada helt ut. Hjem gjorde vi motsatt - 3. klasse kjørte båt, og 4. klasse gikk til dampskipsbrygga hvor de ble hentet av Panama.
    Det var strålende vær og nesten vindstille. Småspeiderne koste seg med krabbefiske og lek, og det ble grillet medbrakt grillmat, nyfisket fisk og blåskjell.
    3 småspeidere ble tatt opp og fikk skjerf.
    De speiderne som hadde vært på flest møter og arrangementer i løpet av året fikk premie - hver sin flotte grønne oppblåsbare pute.
    GOD SOMMER alle sammen!

Sommeravslutning med troppen på SPS

 - Vi hadde en flott sommeravslutning på SPS!, forteller en begeistret speiderleder Janne.

Takk til Kiwanis Club Kristiansand

 

Som vi varslet i jubelmeldingen 4. februar: Nå har vi på behørig vis sendt takk til Kiwanis Club Kristiansand for deres gave på 35.000 kr til innkjøp av biltilhenger for speidergruppa vår. Nå er det ikkeno' problem å få med seg "ting og tang" når vi skal på turer og leirer! Hengeren står til vanlig parkert på Speidersenteret.

Nok en gang; hjertelig takk!

(Klikk på bildet om du vil se mer på takkekortet!)

Om krabber, blæretang og tarmgrønske på siste speidermøte i flokken

Da var vårens program nesten helt gjennomført  i småspeiderflokken. Bare avslutningen gjenstår på tirsdag 4. juni. Men vårens siste ordinære speidermøte ble også en opplevelse, forteller speiderleder Isa:
- Vi dro til Kvarodden for å lære litt om livet i fjæra. Noen vasset og andre bruke hov fra land.
Speiderne var ivrige, og både krabber, reker, sukkertare, blæretang, tarmgrønske og mye mer som havnet oppi boksene. Det er bare å se på de flotte bildene vår fotograf vi hadde med oss denne gangen, Tallak Tveide, har levert. En stor takk!

Bildene finner du her og her.

Med eksperimenter på programmet

Og gjett om det ble en smule action på Speidersenteret denne kvelden! Bare les  hva speiderleder Isa forteller:
    - I dag ble det maisennamel-boller, latmannsballong, sugekrefter i papir, eksploderende filmbokser og superlette helikopter. Og tradisjonen tro ble møtet avsluttet med Cola-mentos-vulkan. Hva gir høyest stråle: Pepsi max med mintmentos eller Cola light med fruktmentos? Hva gjetter du??? Det ble seier til Cola light og fruktmentos.
    Og Isa har et tips til slutt:
    - Har du lyst til å prøve noe hjemme så er det bare å sette igang! Du finner oppskriftene HER.

Syndicate content