Speideren

Speidersenteret - der det alltid skjer noe (3)

Så var også området rundt de ny brakkene praktisk talt helt ferdig og planert!

Vi fortsetter med Ullmax

Trenger du nytt ulltøy? Hvorfor ikke samtidig støtte 2. Kristiansand FSK speidergruppe?
 Du kan bestille her - eller kontakte Isa (Inger Elise Engelstad) via sms til 907 55 922 eller via mail i-elpe(a)online.no for nærmere informasjon.

18 speidere opptatt i troppen

En gledens dag for speiderne

De 16-18 nye småspeiderne i flokken forsto  kanskje ikke hvilken gledens dag det var for speidergruppa vår, sist tirsdag. For da var det høytidelighet med flagg og banner og en flott plakat som viste hvorfor det var stor feiring denne dagen. Da feiret nemlig speiderne et flott bidrag fra Sør-fondet i Sparebanken Sør som ville gi speiderne 30.000 kr for å få et nytt tak på de solide speiderbrakkene som gruppa hadde mottatt svært billig for kort tid tilbake. Men hvor det altså viste seg at ikke taket var tett. Skjønt det er det nå, for som vanlig har ivrige speidervenner gjennom stor dugnadsinnsats sørget for at prosjektet er nesten helt ferdig. Til stor glede for over 100 speiderjenter og -gutter i Randesund og på Hånes.

Og vi har selvsagt på behørig vis sendt takk til Sparebanken Sør (bare klikk på bildet!)

Les mer om #SparebankenSørGaven her

Er du klar for høsten 2018?

  • Troppen starter tirsdag 28. august - Program finner du her
  • Flokken starter tirsdag 28. august (Nye speidere starter tirsdag 4. september) - Program finner du her.

 

Hva nå med bruk av kniv i speideren?

 Hva nå med bruk av kniv i speideren, vil sikkert noen spørre? Med bakgrunn i en person som fikk 9600 kr i bot for å ha en kniv i hanskerommet i bilen, vurdert av tingretten som å bære kniv "på offentlig sted", som det heter i straffeloven. Og kniv og speider hører da sammen, vil vel også de fleste mene.
    Vi får da bare merke oss hva justisministeren har svart på et skriftlig spørsmål om dette i Stortinget: "... at forbudet ikke gjelder kniv som bæres i forbindelse med arbeid, friluftsliv eller et annet aktverdig formål."
    Speideren er utvilsomt friluftsliv. Da må det bety at våre speidere utvilsomt bør kunne bære kniv på sine faste vandringer til speidermøter og turer.
    Bare så det er nevnt. Og vil du fordype deg mer i svaret, finner du det her.

 Speiderleir uten leirbål,  går det an, spør du gjerne? Og det gikk an. Med bålforbud måtte det bare til litt kreativ tenking til. Så selvsagt var det leirbål – på et vis. Og vellykket leir ble de i alle fall. Bare les rapporten fra speiderleder Isa nedenfor:

Det er grunn for å flagge!

 - Vi kommer selvsagt tilbake med mer info om denne gleden etter hvert!

Syndicate content